От месеци е напрежението между  автобусните превозвачи, обслужващи линиите в

...
От месеци е напрежението между  автобусните превозвачи, обслужващи линиите в
Коментари Харесай

Напрежение сред автобусните превозвачи, обслужващи линиите в общините Кюстендил и Невестино



От месеци е напрежението между  автобусните превозвачи, обслужващи линиите в общините Кюстендил и Невестино, разясняват от транспортните компании. Основният проблем е какви рейсове се движат по линията Кюстендил-София.

В четвъртък от Сдружението за цивилен надзор БОЕЦ желаеха среща с кмета на Кюстендил Петър Паунов по сигнали, че по линията Кюстендил-София се движат остарели и некомфортни рейсове. От сдружението разпространиха и клип за несъстоялата се среща с градоначалника  - даже се намесила Общинска защита, бил извикан и служител на реда.

Показан беше и клип за рейс от автогарата в Кюстендил, който по контракта, подписан през май тази година с  общината компания от Дупница, пуска по направлението  Кюстендил – София и назад, рейс, създаден преди 24 години, до момента в който в техническото си предложение от компанията са записали 7 съществени рейса, създадени в интервала 2017-2018 година – т.е. всички със документ " Евро 6 ".

Неофициално се разяснява, че този транспортьор ще спре обслужването по линията от 20 август. А общината прави инспекции, сподели зам.-кметът по финансите Нада Каратова.

В Община Невестино пък двамата превозвачи, явили се на търг по транспортното обслужване, евентуално ще стигнат и до съд. Там също имало нарушавания от записаното в договори  и по това какво е действителното осъществяване. Бил нарушаван и лимитът от 30 хиляди лв. при краткотрайните контракти. Да се схванат между тях, за нас е значимо до селата рейсовете да вървят, разясниха от общинската администрация в Невестино.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР